Synenso logo
Header MDM.jpg

Master Data Management

Organisaties zijn tegenwoordig steeds meer in verandering. Nieuwe businessmodellen en andere vormen van samenwerken om concurrentievoordeel te behalen, benadrukken des te meer hoe flexibel een organisatie moet zijn. Dit vereist structuur en inzicht in de gegevens die binnen de organisatie gebruikt worden.


Master data zijn data over de kernentiteiten of -concepten van een organisatie. Voorbeelden hiervan zijn: klanten, producten, diensten, leveranciers en personeel. Dergelijke kernentiteiten worden in meerdere businessprocessen en door meerdere applicaties gebruikt.


In Master Data Management worden de richtlijnen, processen en applicaties om master data te beheren beschreven, zodat de kwaliteit van  data binnen de organisatie verbeterd kan worden. Hierbij gaat het beheren van master data verder dan alleen het beheren van data in applicaties.


Hoe goed is uw het inzicht in de complexiteit en betekenis van de gegevens binnen uw organisatie?


Master Data Management (MDM) in uw organisatie

Een eenduidige kijk op uw gegevens helpt u als organisatie om te overleven, concurreren en te groeien. Allereerst maakt MDM de processen in uw organisatie eenvoudiger, daarnaast nemen de kosten veroorzaakt door afwijkingen in gegevens en het corrigeren van fouten sterk af.


Bestaande investeringen op IT gebied kunnen soms tegenvallen, doordat tegenstrijdig gebruik van gegevens binnen de organisatie extra kosten met zich mee kan brengen. MDM kan er voor zorgen dat uw huidige IT investeringen een beter rendement geven.


Het inrichten van MDM

Synenso richt zich bij het inrichten van MDM op de volgende kern onderdelen:


  • Inventarisatie van de master data. Hierbij zullen tevens alle bronnen en hun gegevenskwaliteit in kaart worden gebracht.
  • Samenvoeging van de master data in een centraal gegevensmodel.
  • Beheren van de master data.
  • Ter beschikking stellen en uitwisseling van de master data aan bedrijfsprocessen en applicaties.
  • Gebruik en eenduidigheid van master data objecten in business intelligence systemen en reportage systemen bevorderen.


Vraag ons nu om een vrijblijvend advies

Wanneer dit ook interessant is voor uw organisatie, maakt u dan een afspraak met ons voor een vrijblijvend advies.


Neem contact met mij op
   
Informatie aanvragen
   


Comments are closed.